Näin maksat luotot nopeammin

Kun saimme 1000 euron hätäpuskurin kasattua tilille, tuli tavoitteeksi luottojen ylimääräiset lyhennykset. Näin saimme maksettua luottoja jopa vuosia aiemmin, kuin mitä olimme luoton myöntöhetkellä sopineet.

Jotta olemme päässeet luotoista nopeammin eroon, olemme maksamisessa käyttäneet käyttäneet lumipallomenetelmää, jota myös lainojen vyörytykseksi sanotaan.

1 Ensimmäiseksi listaa kaikki lainat, luotot, velat (paitsi asuntolaina) pienimmästä lainasummasta isoimpaan.

  • Kirjaa lainan nimi, summa, minimilyhennys.
  • Kuten huomaat, nyt ei kiinnitetä huomiota koron määrään.
  • Jos haluat, voit listata lainat myös isoimmasta korosta pienimpään. Tällöin ensimmäisen lainan lyhennys voi kestää kauemmin, mutta saat etua korkeakorkoisen lainan poismaksusta!
  • Kolmas tapa on laittaa lainat ”tärkeysjärjestykseen”. Tällöin tunnepitoiset lainat, kuten esimerkiksi avioeron vuoksi otettu laina tai laina vanhemmilta, voikin olla parempi sijoittaa lainalistan kärkeen. Tapoja on monia, kunhan valitset itsellesi sopivimman.
Kuten näet, meidän luottojen lista oli vaihtoehto 3. Kuva keväältä 2019.

2 Maksa kaikista lainoista normaali minimilyhennys, paitsi keskitä pienimpään velkaan kaikki ylimääräinen raha, mitä sinun on mahdollista laittaa ylimääräisiin lyhennyksiin. Esimerkiksi kun sain myytyä nettikirpparilla vanhan kameran, lyhensin luottoa ylimääräisen 20 euroa.

3 Kun pienin laina on maksettu kokonaan pois, siirry maksamaan seuraavaksi pienintä lainaasi.

  • Lisää minimilyhennyksen päälle se summa, jota maksoit edellisen lainan ylimääräisinä lyhennyksiä.
  • Esimerkiksi jos lyhensit edellistä lainaa 50 eurolla ja seuraavan lainan minimilyhennys olisi 50 euroa, muuta lyhennyssumma jatkossa 100 euroa kuukaudessa.
  • Näin lyhennyksen määrä kasvaa kuin lumipallo!

4 Jatka lyhennysmäärien yhteenlaskua, kunnes kaikki muut lainat (paitsi pienikorkoiset asuntolaina ja opintolaina) on maksettu!

Moni ei tiedä, että luottoja saa maksaa nopeammin, kuin mitä luoton antajan kanssa on sopinut. Lainan tai luoton maksu etuajassa  on itseasiassa lakisääteinen oikeus, eikä siitä tarvitse olla mainintaa luottoehdoissa. Näin säästät luottokustannuksissa ja pääset nopeammin luotosta eroon!

Lainojen ylimääräisissä lyhennyksissä parasta on se tunne, kun saat lainan kokonaan maksettua – etukäteen! Ja pääset seuraavan kimppuun!

Jos olet joskus unelmoinut pääseväsi lainoista eroon helpommalla, suosittelen kokeilemista! Me poltimme ensimmäisen lainan lainasopimuksen takassa. Tuntui kyllä hyvältä!

One thought on “Näin maksat luotot nopeammin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: